KOSMOS

Film artikulerer vores myter og drømme – og giver os billeder af kulturens forfatning. I Kosmos-serien præsenteres samtidens aktuelle tendenser og brydninger med afsæt i hele spektret fra Hollywoodfilm til pulpfilm. Alle Kosmos-seriens bøger er skrevet med 100 procent passion og gør en dyd ud af at lade filmene komme til orde som vidner til en verden i transformation.

Serien er redigeret af Peter Ole Petersen.


Kosmos 7 - Mondo Mythologica

KOSMOS 7

Mondo Mythologica.
Teser om zombier, Disneyland, AI og undtagelsestilstand

Jacob Lillemose og Karsten Wind Meyhoff

Zombier og cyborgs er to prominente figurer i vores forestillingsverden. De viser os konturerne af en fremtid hinsides mennesket. Samtidig tematiserer de nutidens komplekse konflikter om fællesskabets karakter, samliv med andre intelligenser og ikke mindst livet i en permanent undtagelsestilstand. Mondo Mythologica fortæller historien om figurernes lange mytologi og dybe fascinationskraft gennem analysen af klassiske film som Westworld, Blade Runner og Terminator, samtidig med at den tegner et portræt af filminstruktøren Georges A. Romeros værk, især hans zombie-epos, som startede med klassikeren Night of the Living Dead. Som bonus bliver der givet svar på, hvorfor Walt Disney er den farligste mand i Amerika.

256 sider, 175 kr.

Udkommer den 28. marts


Kosmos 8 - Mondo Americana

KOSMOS 7

Mondo Americana.
Teser om uregerlighed, mareridt, pulp og utopier

Jacob Lillemose og Karsten Wind Meyhoff

Amerika er et uregerligt land. Det også et land rettet mod fremtiden og altid på vej mod det nye. I Mondo Americana skitseres den amerikanske drøms betydning for det amerikanske samfund, men også hvordan drømmen ofte forvandles til mareridt. Mondo Americana tager afsæt i pulpfilm og populærkultur og viser, hvordan de er udtryk for en levende amerikansk mytologi, artikuleret i dragende billeder og fortællinger. Den amerikanske horrorfilm er i fokus, da overgangen mellem drøm og mareridt her er særligt tydelig. Som sådan er Mondo Americana oplagt læsning for dem, der vil forstå det forestående amerikanske præsidentvalgs historiske og mytologiske rødder.

144 sider, 125 kr.

Udkommer den 28. marts


Kosmos 9 - Noir Redux

KOSMOS 9

Noir Redux.
Noter om cinemato­grafisk skopofili

Karsten Wind Meyhoff

Noir Redux handler om kriminalfilm og forbrydelsens rolle i vores kultur. Med afsæt i heist-film, den franske nouvelle vague og seriemorderfilm kortlægges nogle af nutidens mest populære genrer som udtryk for en særlig livsform og kamp mod det borgerlige samfund. Derudover opridses konturerne af begæret efter at se og komme helt tæt på overskridelsen.

256 sider, 175 kr.

Udkommer den 1. maj


Kosmos 1 - Mondo Pop

KOSMOS 1

Mondo Pop.
Teser om americana, broderskab, autoxploitation og souldrivers

Jacob Lillemose og Karsten Wind Meyhoff

I Amerika er bilen det ultimative symbol på frihed, og livet på vejene lig med drømmen om uafhængighed. I Mondo Pop beskrives autokulturens vitale fællesskaber gennem bil- og truckerfilm med fokus på henholdsvis The Fast and Furious-sagaen og Convoy. Det handler om en særlig benzindreven amerikansk livsfilosofi, om at køre for livet og om at leve for at køre.

2. Oplag.

112 sider, 100 kr.

Nyt oplag udkommer den 28. marts