Gondal

Grundbetydningen af ordet fantasi er "at gøre synlig". Titlerne i Gondal-serien tager os med til de fremmede universer og parallelle virkeligheder, som alene eksisterer i den menneskelige fantasi. Steder og tider, der aldrig har været og aldrig vil blive, men som fantasien giver os mulighed for at se med egne øjne og færdes i for en stund.

Serien er redigeret af Kirstine Ersbøll Meyhoff.

Kommende titler:
T.H. White: Kong Arthur


Tehanu

Tehanu

Ursula K. Le Guin


Oversat fra engelsk af Claus Bech og illustreret af Karoline Stjernfelt

Engang var hun den højeste præstinde på Atuan og ærkekogleren Gæts ledsagerske. Nu fører Tenar et fredfyldt liv på øen Gont langt fra verdens tummel. Men Tenar er ikke født til at leve et stille liv i fred. Da hendes mand dør og hendes to børn er blevet voksne, bliver hun igen draget ind i eventyret af det vansirede barn Therru og den døende troldmand Gæt. I Therru slumrer nemlig utrolige kræfter, som kun venter på at blive vakt til live. Men tiden er knap, eftersom en mørk troldmand ønsker både Tenar og Gæt død. Fjerde del af Ursula K. Le Guins storslåede eventyr føjer endnu et afgørende kapitel til sagaen om kongeriget Jordhavet.

Da Tehanu udkom, vandt den både The Nebula Award for bedste roman og The Locus Award for bedste fantasy-roman.

Serien om Jordhavet er en moderne klassiker inden for fantasy-genren. Blandt mange andre har den inspireret J.K. Rowlings Harry Potter-serie og George Martins Game of Thrones-saga. Desuden har Le Guins serie modtaget mange litterære priser og regnes ofte blandt alletiders bedste fantasy-værker.

292 sider, 299 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Den yderste kyst

Den yderste kyst

Ursula K. Le Guin


Oversat fra engelsk af Niels Søndergaard efter The Farthest Shore

Den yderste kyst er tredje og sidste bind i Ursula K. Le Guins episke fantasy-serie om Jordhavet og troldmanden Gæt.

Fra landet Enlad kommer den unge pris Arren til Roke, hvor troldmanden Gæt nu er blevet ærkekogler. Arren bringer dårlige nyheder: Troldmændene i Enlad og på andre øer i Jordhavet har glemt deres besværgelser og formularer. Sammen med Arren drager Gæt ud for at finde oprindelsen til den onde kraft, som er i færd med at udtørre trolddomskunstens kilder og ødelægge den ligevægt, der opretholder Jordhavet. Det bliver en vanskelig og farefuld rejse, som fører Arren og Gæt til verdens yderste kyst, til de dødes land. Her skal styrkeprøven stå mellem Gæt og den, som har tilranet sig magten over liv og død. Udfaldet er afgørende for hele Jordhavets skæbne.

266 sider, 200 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Atuans grave forside

Atuans grave

Ursula K. Le Guin


Oversat fra engelsk af Niels Søndergaard efter The Tombs of Atuan

Atuans grave er andet bind i Ursula K. Le Guins episke fantasy-serie om Jordhavet og troldmanden Gæt.

På øen Atuan i Jordhavet bliver pigen Tenar som spæd udpeget som den genfødte ypperstepræstinde ved Gravene, hvor man siden de ældste tider har æret og tilbedt De Navnløse, Jordhavets urgamle kræfter. Som bare 5-årig fjernes hun fra sin familie for at blive Arha, Den Fortærede, og fra den dag tilhører hun De Navnløse.

Livet som udvalgt er ensomt og ensformigt, og efterhånden som Arha bliver ældre, får hun stadig sværere ved at tilpasse sig den religiøse ordens strenge livsførelse. Hun begynder at udforske de mørke og labyrintiske gange under gravene på Atuan, hvor De Navnløse hersker, og hvor hun som ypperstepræstinde alene har ret til at færdes. Men en dag er der lys i den underjordiske labyrint. En tyv er kommet til Atuan for at røve de mørke magters rigeste skat, Erreth-Akbes ring – en troldmand ved navn Gæt. Arha ved, at hun bør straffe den fremmede, men troldmanden vækker tvivlen i hende. Kan hun undslippe mørkets kræfter og vælge sin egen vej?

192 sider, 200 kr.

Køb bogen hos Gads forlag
Fås også som lydbog


Troldmanden fra Jordhavet forside

Troldmanden fra Jordhavet

Ursula K. Le Guin


Oversat fra engelsk af Niels Søndergaard efter A Wizard of Earthsea

Troldmanden fra Jordhavet er første bind i Ursula K. Le Guins episke fantasy-serie om Jordhavet og troldmanden Gæt.

På øen Gont i Jordhavet, i en afsidesliggende landsby, bor drengen Duni. Han er en sorgløs, egenrådig dreng, der vogter geder og fornøjer sig med den magi, han har lært af sin moster, landsbyens heks. Men hvor store kræfter, Duni faktisk besidder, går først op for ham, da brutale horder af sørøvere vil plyndre og stikke ild på hans landsby, og det lykkes ham at jage dem på flugt. Fra det øjeblik forandres hans liv for bestandigt. Han får tilnavnet Spurvehøg og siden sit sande navn, Gæt, og kommer i lære som troldmand, først hos den vise kogler Ogion, og siden på den berømte troldmandsskole på øen Roke. Her vækker hans usædvanlige evner hurtigt opmærksomhed, men Gæt er endnu kun en stor dreng, og da hans forfængelighed og overmod får ham til at misbruge sine kræfter, får det fatale konsekvenser både for ham selv og koglerne på Roke. For at genoprette balancen mellem lysets og mørkets kræfter må den unge troldmand begive sig ud på en farefuld færd gennem Jordhavet.

242 sider, 200 kr.

Køb bogen hos Gads forlag
Fås også som lydbog