Katalog

A Mock Books katalog er sammensat con amore og insisterer på det originale.

Kommende titler:
Christian Schmidt-Rasmussen: På ruinerne af en glorværdig fremtid (april)
Thomas Bauer: Forsimplingen af verden (april)
Arthur C. Clarke: Rumrejsen år 2001 (april)
Virginia Woolf: Flush. En biografi (maj)
Werner Herzog: Om at gå i is (maj)
Michael Pollan: Madregler (maj)
Kristoffer Ørum: Delagtig Fejlslagen Håbefuld (maj)
Roland Topor: Den nye lejer (juni)
Maurice Maeterlinck: Myrernes liv (september)
Maurice Maeterlinck: Biernes liv (september)
Hanns Cibulka: Nattevagt (oktober)
Aldo Leopold: Sand County (oktober)
Frank Herbert: Gudkejseren på Dune (oktober)
Werner Herzog: Sandhedens fremtid (november)
Kim Stanley Robinson: Fremtidsministeriet (november)


oekotopia

Økotopia

Ernest Callenbach


Forord af Jeppe Svan, Den Grønne Ungdomsbevægelse. Forside og inderomslag af Uffe Isolotto. Oversat af Niels Søndergaard

Den nordvestlige del af USA har revet sig løs og dannet landet Økotopia, et nyt fritænkende samfund. Økotopia har isoleret sig fra omverden, men det er lykkedes journalisten William Weston at få tilladelse til at rejse til Økotopia og som den første amerikaner siden løsrivelsen at studere og rapportere om det økotopiske samfund.

Som en moderne Gulliver er William til tider skræmt, til tider overvældet af de fremmede livsformer og de følelsesladede oplevelser med økotopianerne. Han stifter bekendtskab med et samfund, der på fantastisk vis har formået at styre den økologiske og teknologiske udvikling. Et samfund, hvor forurening og ressourcespild er hørt op, hvor udbytning og undertrykkelse er en saga blot, og hvor fællesskab, spontanitet og lighed mellem kønnene kendetegner livet.

Økotopia er siden udgivelsen i 1975 som økologisk science fictionutopi blevet en moderne klassiker inden for sit felt, og den har inspireret en lang række af samtidens store science fiction-forfattere, blandt andre Kim Stanley Robinson, David Brin, Marge Piercy og Ursula K. Le Guin.

280 sider, 299 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


leguin

Ordet for verden er skov

Ursula K. Le Guin


Med forord af Esther Michelsen Kjeldahl. Oversat af Jens Falkentorp g Kirstine Ersbøll Meyhoff. Billeder af Pia Rönicke

Ordet for verden er skov er en højaktuel bog om ressourcemangel, skovfældning og kolonialisme. Samtidig er den en bog om modstand mod undertrykkere, samliv med naturen og ikke mindst om retten til at leve et liv uden tyranni.

I fremtiden har menneskeheden koloniseret skovverdenen Athshe og omdøbt den til New Tahiti. Formålet er at fælde alle træerne, som Athshe består af, og sende dem tilbage til en ressourcehungrende Jord. De fredelige athsheanere, der lever i pagt med skovverdenen, bliver under slavelignende forhold tvunget til at hjælpe kolonisatorerne med fældningen af skoven under dække af frivilligt arbejde. Den desperate situation kalder dog på desperate midler, og et oprør ulmer i athsheanerne. Men ved at forsvare deres liv har de bragt selve grundlaget for deres samfund i fare.

242 sider, 249 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


kortlaegning

Kortlægning som praksis til at skabe en anden verden

Karsten Wind Meyhoff og Asmund Havsteen-Mikkelsen


Kort er ikke længere kartografiens privilegerede genstand.

Kunstnere, forskere, arkitekter, filminstruktører, journalister og andre aktører fremstiller kort og anvender kortlægning som en praksis til at præsentere erfaringer, sansninger, fantasier, utopier, magtforhold og uudforskede egne af virkeligheden.

Fra at være en teknisk praksis er kortlægning nu en betegnelse for aktiviteter til at udvælge, systematisere og eksponere et givent materiale i et særligt lys.

Kortlægning som praksis er optaget af det uopdagede og det uudforskede. I Kortlægning som praksis til at skabe en anden verden skitseres nutidens arbejde med at skabe nye kort af den aktuelle verden.

Kortlægningens praksis eksemplificeres undervejs med nye kort af Danmark, der har humoristiske, kritiske og utopiske dimensioner.

16 sider, 59 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


baker

Vandrefalken

J.A. Baker



Oversat af Mads Joensen og med efterord af Werner Herzog og Robert Macfarlane

Få værker gør større indtryk på læseren end Vandrefalken. Skrevet i en overrumplende og billedrig prosa bliver den ved med at drage læseren ind i et univers af stor skønhed og destruktion. Første gang udgivet i 1967, højt elsket og prisbelønnet, men aldrig tidligere oversat til dansk. Bogen finder sted på de flade marker ved kysten i Essex, hvor J.A. Baker brugte en lang vinter på at observere og skrive om de tilflyvende gæster fra nord: Vandrefalkene. Bogen er en tidløs klassiker, der med stor poetisk kraft taler ind i nutidens store spørgsmål om menneskets naturforhold, sameksistens med andre arter og den verserende klimakrise.

Bogen er forsynet med to efterord af henholdsvis filminstruktøren Werner Herzog, der betragter Vandrefalken som en af verdenslitteraturens væsentligste værker, og forfatteren Robert Macfarlane, som portrætterer J.A. Bakers liv og verden af fugle. Vandrefalken er oversat af Mads Joensen.

242 sider, 299 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


lessing

Katte især

Doris Lessing


Oversat af Suzanne Brøgger og med efterord af Shëkufe Tadayoni Heiberg

Der er næppe skrevet dybere og mere indfølende om katte, end Doris Lessing gør det i Katte især.

Katte især er en erindringsbog skrevet med hjertet, men helt uden omsvøb. Siderne er fulde af livsbekræftende anekdoter og tragiske, til tider brutale, historier om kattene i forfatterindens liv. Der er barndommens katte på den afrikanske savanne, hvor livet i naturen leves farligt mellem slangerne på jorden og høgene i luften. Og vi møder den blågrå perserkat, den første store kærlighed, som en lungebetændelse gør ende på, og med hvilken alle senere katte måles og vurderes. Og så ikke mindst de bykatte, Lessing lever med som voksen i London. Katte især fortæller også Lessings egen historie, hvordan katte påvirker hende og hun dem, hvordan de lever sammen og kommunikerer i et sprog af humor og gestusser, som alle katteejere vil genkende.

140 sider, 249 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Tehanu

Tehanu

Ursula K. Le Guin


Oversat fra engelsk af Claus Bech og illustreret af Karoline Stjernfelt

Engang var hun den højeste præstinde på Atuan og ærkekogleren Gæts ledsagerske. Nu fører Tenar et fredfyldt liv på øen Gont langt fra verdens tummel. Men Tenar er ikke født til at leve et stille liv i fred. Da hendes mand dør og hendes to børn er blevet voksne, bliver hun igen draget ind i eventyret af det vansirede barn Therru og den døende troldmand Gæt. I Therru slumrer nemlig utrolige kræfter, som kun venter på at blive vakt til live. Men tiden er knap, eftersom en mørk troldmand ønsker både Tenar og Gæt død. Fjerde del af Ursula K. Le Guins storslåede eventyr føjer endnu et afgørende kapitel til sagaen om kongeriget Jordhavet.

Da Tehanu udkom, vandt den både The Nebula Award for bedste roman og The Locus Award for bedste fantasy-roman.

Serien om Jordhavet er en moderne klassiker inden for fantasy-genren. Blandt mange andre har den inspireret J.K. Rowlings Harry Potter-serie og George Martins Game of Thrones-saga. Desuden har Le Guins serie modtaget mange litterære priser og regnes ofte blandt alletiders bedste fantasy-værker.

292 sider, 299 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


lillemose2

Levende på en mærkelig klode

Jacob Lillemose


Forestillingen om, at mennesket er i centrum for verden, er kendetegnende for den moderne civilisation. Men den er også en vildfarelse. Og en konstrueret løgn. Som har haft fatale konsekvenser for det øvrige liv på Jorden, og som spiller en hovedrolle i den aktuelle klimakrise.

I dette essay præsenterer Jacob Lillemose en række videnskabelige, historiske og kunstneriske perspektiver, som overgår den menneskelige skala og ansporer mennesket til at udvikle en planetarisk sensibilitet og forståelse for dets tilværelse på Jorden. Det er perspektiver, der kalder på både ydmyghed og undren og åbner for nye kritiske og visionære forestillinger om at være med på plantens rejse i det uendelige univers.

144 sider, 149 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Speciesism

Danish Speciesism

Asmund Havsteen-Mikkelsen

Speciesisme betegner vores hierarkiske opdeling af ikke-menneskelige arter i forhold til vores interesser. Dette hierarki er synligt, når vi ser, hvordan vi opfatter og behandler dyr i forhold til vores interesser og behov. Vi tildeler vores kæledyr bestemte rettigheder og giver dem særlige privilegier, men ikke vores opdrættede dyr, selvom nogle af disse har kognitive færdigheder, der er større end vores katte og hunde.

Der ingen tvivl om, at Danmark i dag er en speciesistisk nation. Danmark har intensiveret speciesisme til det maksimale. Vi er verdensførende, hvad angår antallet af dyr, der lever og dør i Danmark, set i forhold til vores lands areal og befolkningsstørrelse. Ingen andre steder i verdenen er speciesisme så fremherskende. At udfordre speciesismen, og hvordan den manifesterer sig selv i Danmark, er at stille radikale spørgsmål til vores egen magtposition her i verdenen, en udfordring, som hvis den vandt, ville betyde, at vi mennesker ville være nødsaget til at opgive de privilegier, vi har ved at udnytte dyr, som vi gør i dag.

Danish Speciesism kortlægger speciesismens historiske betydning, og hvordan den viser sig i dag, og giver et indblik i, hvordan livet og døden opleves for de dyr, der lever under speciesismens åg. Til sidst giver bogen et bud på, hvordan vi kunne få et andet forhold til dyrene, hvis vi gav slip på vores kontrol over naturen og i stedet lod den være sig selv: Vild natur.

Bogen er på engelsk.

144 sider, 149 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


frank

SvÆrmen

Frank Schätzing


En fisker forsvinder sporløst ud for Perus kyst efter mødet med en stor stime fisk. Et tankskib i Stillehavet mister navigationsevnen, da små muslinger blokerer roret. Ud for Canadas vestkyst går en flok hvaler amok og begynder at angribe skibe. I Australien blokerer millioner af giftige gopler strandene. Og ud for Norges kyst opdager ingeniører en hidtil ukendt ormeart, der æder sig ned i kontinentalsoklen og frigør metangas.

Den norske marinbiolog Sigurd Johanson begynder at analysere de mystiske orme, som dukker op i millionvis, ligesom andre som ham kloden over langsomt indser, at noget er grueligt galt.

En økologisk katastrofe uden sidestykke truer menneskeheden. Og nogen er fast besluttet på at udnytte katastrofen i en kynisk stræben efter magt.

Sværmen er en storstilet økothriller til tiden, der kombinerer videnskabens indblik i Jordens skrøbelige økologi med den politiske spændingsroman.

Frank Schätzings roste bestseller er oversat til 27 sprog og solgt i flere end 4,5 millioner eksemplarer verden over. I februar 2023 havde den stort anlagte internationale tv-serie baseret på Schätzings bog premiere på Den internationale Film Festival i Berlin. I maj fik den dansk premiere på Viaplay.

Oversat af Jan og Lene Teuber

944 sider, 399 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


mmandelsolen

Mandelsolens planet

Françoise d'Eaubonne


Mandelsolens planet er på samme tid klassisk science fiction, en filosofisk fortælling og en feministisk utopi.

I begyndelsen af det 21. århundrede overfører kvinder liv ved ektogenese, uden hjælp fra mænd. I denne kontekst sendes Ariane, fortælleren, på en rummission for at udforske den mystiske planet X, der cirkler rundt om en mandelformet sol. Udforskningen af den ukendte planet går ikke som forventet. Planeten er i bogstavelig forstand levende og beboet af et særegent futuristisk samfund, der efterhånden afslører sine hemmeligheder.

Françoise d'Eaubonne (1920-2005) er forfatter til mere end hundrede romaner og essays samt adskillige digtsamlinger. Hun er libertarianer, feministisk aktivist og en af økofeminismens pionerer. Mandelsolens planet er første bind i en science fiction-trilogi. D'Eaubonnes værk oplever for tiden en renæssance med nye udgivelser over hele verden. På dansk er tidligere udkommet Kønskampens historie.

Med forord af Ida Marie Hede og efterord af den franske forsker Elise Thiébaut.
Oversat af Anne Marie Têtevide

240 sider, 250 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


maeterlinck

Blomsternes intelligens

Maurice Maeterlinck


Blomsternes intelligens er den belgiske forfatter og dramatiker Maurice Maeterlincks fascinerende skildring af blomsternes hemmelige liv. Årtier inden Peter Tompkins Planternes hemmelige liv og Peter Wohllebens Træernes hemmelige liv beskriver nobelprismodtageren med en digters sensibilitet og iagttagelsesevne, hvordan blomster kommunikerer, formerer og gebærder sig i naturens levende miljø. Baseret på konkrete iagttagelser viser Maeterlinck en verden gennemsyret af intelligens og intention.

I den nuværende planetariske situation har Maeterlincks klassiske værk fået ny aktualitet og tilbyder et uforglemmeligt billede af naturens dybe skønhed og vitalitet. Bogen indeholder også de to essays "Glasedderkoppen" og "Dufte".

Med illustrationer af Søren Lose og forord af Philip Mosley
Oversat af Torben W. Langer

200 sider, 225 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


clarke

Rendezvous med Rama

Arthur C. Clarke


I Arthur C. Clarkes Rendezvous med Rama udforsker en gruppe astronauter et mystisk himmellegeme, der trænger ind i vort solsystem ude fra rummet og med kollisionskurs mod solen. Det viser sig at være en cylinder af uhyre dimensioner, der i sit indre skjuler en hel verden af vidundere og skrækindjagende fænomener skabt af en ukendt civilisations avancerede videnskab og teknologi. Men hvor er de fremmede fra Rama? Og hvem er de? Rendezvous med Rama er en vaskeægte page-turner, mere spændende end nogen kriminalroman! Den gådefulde historie om mødet med en fremmed civilisation har fascineret læsere siden den udkom første gang i 1973 og åbner helt nye perspektiver for menneskeheden og vores fremtid i kosmos.

Rendezvous med Rama bliver ofte udråbt til at være Clarkes bedste roman, og den vandt en lang række prestigefulde priser, heriblandt Hugo Award, Nebula Award og British Science Fiction Award. Og det siger en del, da det britiske scifi-ikon også har skrevet klassikere som 2001: A Space Odyssey (der blev filmatiseret af Stanley Kubrick) og Childhood's End.

Med illustrationer af Stathis Tsemberlidis
Oversat af Arne Herløv Petersen

292 sider, 299 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


thoreau

Om at vandre - og andre essays om natur

Henry Thoreau

Om at vandre udkom posthumt i 1862 og betragtes af mange som den amerikanske forfatter Henry David Thoreaus åndelige testamente. Her sammenfatter han sin livsfilosofi og kærlighed til naturen. Teksten er komponeret som et manifest for det frie liv i naturen og en hyldest til vandringen. Essayet fik en skelsættende betydning for den moderne miljøbevægelse og forekommer i dag mere relevant end nogensinde. Thoreau skriver, at vi frem for alt 'ikke har råd til ikke at leve i nutiden'. Han lovpriste vandringen som en livgivende og nødvendig form for lediggang, en modgift til civilisationens dårligdomme, og vejen til et nyt fællesskab med naturen omkring os.

Om at vandre er bredt anerkendt som Thoreaus andet mesterværk, eller rettere Livet i skovene (Walden) i koncentreret form. Denne samling indeholder også essayene En vintervandring og Livet uden principper samt uddrag fra Thoreaus dagbøger om natur.

Med forord af Karsten Wind Meyhoff

160 sider, 225 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Cibulka

Havtorntid - Dagbogsblade fra Hiddensee

Hanns Cibulka

Oversat af Christian Lundager

Havtorntid er dagbogsoptegnelser fra tre måneder på Østersø-øen Hiddensee i sommeren og efteråret 1971. I al sin nøgternhed åbenbarer øen sig både som landskab, som myte og som længsel. Dagbogsskribenten Hanns Cibulka vækker med sine på en gang poetiske og jordbundne beskrivelser Hiddensee til live for læseren i en række optegnelser, der mere end tredive år senere stadig tryllebinder og sætter sig i sindet. Beskrivelserne af planter og geologi, hav og muld, fugle og fisk gør øen til et organisk billede på skønhed, skrøbelighed og livets forgængelighed, og til en påmindelse om, at mennesket ikke er herre over naturen, men lever tæt forbundet med den.

Med forord af Christian Lundager og Andreas Harbsmeier

92 sider, 199 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


erasmus

Solaris

Stanislaw Lem



Rundt om planeten Solaris svæver en rumstation. Da videnskabsmanden Kris Kelvin ankommer for at studere det hav, der dækker dets overflade, møder han en fremmed verden med en egen bevidsthed, der tilsyneladende kan kommunikere med rumstationens forskere ved at trænge ind i deres bevidsthed og materialisere deres egne dybe fortrængninger. Solaris handler om mødet med det fremmede og menneskets kamp for at kommunikere med andre livsformer.

Den polske forfatter og satiriker Stanislaw Lem (1921-2006) har skrevet nogle af science fiction-genrens mest ambitiøse romaner, og Solaris er hans mesterværk. Bogen blev filmatiseret af Andrej Tarkovskij i 1971 og igen af Steven Soderberg i 2002.

Med efterord af Jonathan Lethem
Oversat af Rosa Tvermoes og Runa Klikowska

320 sider, 250 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


erasmus

Erasmus Montanus

Ludvig Holberg - bearbejdet af Dennis Meyhoff Brink, Tanja Diers og Christian Lollike


I Erasmus Montanus tager Christian Lollike danskheden, troen, de menneskelige dårskaber og oplysningstiden under kærlig og satirisk behandling. På sort-hvid maner roteres sandt og falsk, fakta og følelser.

For selvom Erasmus har ret i, at jorden er rund, er det ikke sikkert han får ret, hvis flertallet står fast på, at den er flad som en pandekage. Tag med på en vild rejse ind i Holbergs udkantsdanmark, for nu er en af dansk teaters mest originale, provokerende og absurd grinagtige klassikere endelig tilgængelig i bogform.

Christian Lollikes radikale nytænkning af Holbergs klassiske stykke Erasmus Montanus blev i 2017 kåret som årets forestilling, ligesom David Gehrt og Ida Grarup fik en Reumertpris for årets scenedesign. Senest triumferede forestillingen på Den Nationale Scene i Bergen under Festspillene i 2020-21 og er igen aktuel på Aarhus Teater.

Stykkets betydning og rolle i dansk teater introduceres af Dennis Meyhoff Brink og diskuteres i en efterfølgende dialog mellem Christian Lollike og Dennis Meyhoff Brink.

Bogen udgives som et samarbejde mellem Aarhus Teater og A Mock Book.

140 sider, 200 kr.

Titlen er udsolgt, men det er muligt at anskaffe klassesæt af bogen ved henvendelse til forlaget.


Shepherd

Det levende bjerg

Nan Shepherd



I Det levende bjerg beskriver Nan Shepherd sine ture i Cairngorm-bjergene i Skotland. Her møder hun en verden, der på en gang er betagende smuk og chokerende brutal. Hendes intense, poetiske prosa registrerer og udforsker klipper, floder, skabninger og skjulte aspekter af dette bemærkelsesværdige landskab. Shepherd tilbragte et helt liv på jagt efter Cairngorms 'egentlige natur'; hendes søgen førte hende til at skrive denne klassiske meditation om bjergenes storslåethed og om vores forestillingsverdens forhold til den vilde verden omkring os.

Den skotske forfatterinde Anna (Nan) Shepherd blev født i Aberdeen i 1893, hvor hun også døde i 1981. Hendes omdømme som forfatter skyldes især de tre romaner The Quarry Wood (1928), The Weatherhouse (1930) og A Pass in the Grampians (1933). Hun var levende optaget af natur og brugte en stor del af sit liv på at vandre i de skotske bjerge, især området vest for Aberdeen og Cairngorm-bjergene. I dag huskes hun først og fremmest for Det levende bjerg, der blev skrevet under 2. Verdenskrig og først udgivet i 1977.

Med efterord af Robert Macfarlane
Oversat af Kirstine Ersbøll Meyhoff og Eva V. Ersbøll

160 sider, 225 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Zoom-&-Bloom_forside_web

Zoom & Bloom

Asmund Havsteen-Mikkelsen


Hvad skal kunsten gøre i den antropocæne tidsalder? Billedkunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen forsøger at give et lyrisk svar på det spørgsmål.

Zoom & Bloom er et udkast til en kunstæstetik for den antropocæne tidsalder i form af et langdigt. Igennem fem dele præsenteres betingelserne, det æstetiske kunstsyn og hvorom kunsten i den antropocæne tidsalder handler. En tidsalder, hvor mennesker er blevet ansvarlige for livet på jorden. Et afgørende argument i bogen er, at den antropocæne tidsalder forandrer betingelserne for at skabe samtidskunst.

220 sider, 199 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Lillemose

Architecture Zero

Jacob Lillemose


Architecture Zero er en katastroferoman om en verden, hvor mennesket skal beskytte sig mod sig selv. En verden som er hjemsøgt af pandemier og sociale uroligheder. En verden hvor katastrofen er den nye normaltilstand. Romanen er både forskning og fiktion, og den blander dokumentarisk materiale og populærkulturelle referencer i en form, der går på tværs af genrer og virkeligheder. Lige dele arkitekturhistorie, økokritik, filmanalyse, horror, samtidsdiagnose og autofiktion.

Jacob Lillemose (f. 1974) er kurator ved Medicinsk Museion i København. Fra 2014 til 2017 var han leder af udstillingsstedet X AND BEYOND under det tværfaglige forskningsprojekt Changing Disasters på Københavns Universitet. Han bor med sin familie på Nørrebro i København.

240 sider, 199 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Ahm

Det generøse fællesskab

Asmund Havsteen-Mikkelsen


Forfatteren drømmer om et genforvildet Danmark. Det generøse fællesskab henviser til alle dem, der ønsker at tage del i denne drøm. En drøm, hvor vi bremser tabet af det mangfoldige liv og binder så meget CO2 i genskovning, at de værste klimaforandringer afbødes. Det er mere påtrængende end nogensinde at formulere en ny moralsk etos for det 21. århundrede, som kan ændre den måde, hvorpå vi behandler naturen. Det generøse fællesskab er en erklæring til verdenen: Tiden er kommet til at give naturen tilbage, hvad vi har taget fra den; skabe biodiversitet fremfor monokultur; respektere og lade den ikke-menneskelige natur udfolde sig frit.

220 sider, 199 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Børnene-på-Dune_forside

Børnene på Dune

Frank Herbert


Den tredje bog i Frank Herberts storslåede science-fiction-serie. Kejserens børn, tvillingerne Leto og Ghanima, har overnaturlige kræfter og rummer alle tidligere generationers erfaringer. De trues under magtkampen på Klit, som er begyndt at grønnes. Leto og Ghanima forsøger at erobre magten og skabe fred på Klit, efter at de har været udsat for et mislykket attentat.

650 sider, 299 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Dune2

Profeten på Dune

Frank Herbert


Oversat af Niels Søndergaard

Opfølgeren til Frank Herberts massive succesroman Dune. Profeten på Dune fortsætter historien om Paul Atreides, bedre kendt og frygtet som manden døbt Muad'Dib. Som kejser over universet besidder han mere magt, end en enkelt mand nogensinde var beregnet til at have. Tilbedt som et religiøst ikon står Paul over for truslen fra de fjender, han fordrev, da han overtog tronen og en sammensværgelse, der blev til inden for hans egen indflydelsessfære. Og da Huset Atreides begynder at smuldre, trues hans elsker, Chani, og dermed den ufødte arving til hans families dynasti.

295 sider, 249 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Dune

Dune

Frank Herbert


Oversat af Niels Søndergaard

Før Game of Thrones, Hunger Games, Tjenerindens fortælling og Star Wars var der Dune. Frank Herberts stort anlagte geopolitiske saga om naturressourcer, menneskets potentiale og kampen mod imperialisme er blandt alle tiders mest berømte science fiction-værker og genudgives nu på dansk.

Melange eller 'krydderiet' er det mest værdi­fulde og mest eftertragtede element i universet. Et stof, der blandt meget andet kan forlænge menneskets levetid og mulig­gøre interstellare rejser. Og det findes kun på en planet: den ugæstfri ørkenverden Arrakis – også kaldet Dune. Den, der kon­trollere krydderiet, kontrollerer univer­set. Da Kejseren overdrager forvaltningen af Arrakis fra Huset Harkonnen til Huset Atreides, udbryder et spil på liv og død om det galaktiske herredømme og universets fremtid. I midten af kampen står Paul Atreides, arving til Atreides-tronen, og hans familie, der skal navigere blandt venner og fjender for at overleve. Efter et attentat mod tronen tvinges Paul ud i ørkenen, hvor han reddes af en gruppe frimenere, Arrakis oprindelige beboere, som han bliver leder for i kampen mod overmagten.

800 sider, 299 kr.

Køb bogen hos Gads forlag


Den druknede verden

Verden under vand

J.G. Ballard


Oversat af Niels Erik Wille

Den druknede verden foregår på vores egen jord i den nære fremtid, på et tidspunkt hvor ekstreme klimaforandringer har forvandlet det meste af jordkloden til en tropisk sump. Mennesket er fortrængt til de arktiske egne i nord og syd, og byerne ligger under vand. Men nogle enkelte er blevet tilbage. Draget af solen og det nye klimas eksplosive vegetation er de i gang med at undersøge og tilpasse sig en ny økologi, der fører dem tilbage i tiden mod en anden bevidstheds­tilstand og en ny samhørighed med naturen.

J.G. Ballards si-fi-klassiker foregriber de aktuelle planetariske forandringer og giver et uafrysteligt billede af verden efter katastrofen.



Med efterord af Jacob Lillemose og Karsten Wind Meyhoff 230 sider, 249 kr.

Køb bogen hos Gads Forlag


Skimmelrytteren

Skimmelrytteren

Theodor Storm


Oversat af Peer Sibast

Den lille, men vægtige, roman handler om digebyggeren Haike Hauens kamp mod naturen, med ham selv og med det omgivende samfund ved marsklandet i Sydslesvig, der lever i en evig angst for at blive opslugt af havet. En kamp mellem naturens mytologiske kraft og det rationelle menneskes forsøg på at bekæmpe den. Thomas Mann kaldte Theodor Storm "en mester". Nu genudgives hans hovedværk Skimmelrytteren, der samtidig er en klassiker i den tyske litteraturhistorie, på dansk. Bogen regnes til den tyske realisme, men har fået fornyet aktualitet i kraft af sin skildring af menneskets naturforhold og kamp mod stigende vandmasser.

Theodor Storm levede 1817–1888 i Nordtyskland. Født i Husum, hvor han også senere vendte tilbage som advokat og forfatter.



Med forord af Andreas Harbsmeier

Ca. 160 sider, 249 kr.

Køb bogen hos Gads Forlag


Benjamin

Ensrettet gade

Walter Benjamin


Oversat af Dorthe Jørgensen

Ensrettet gade (1928) er den tyske filosof, essayist og litteraturkritikers drømmeagtige og aforistiske observationer om det urbane liv i Weimarrepublikken. Med afsæt i det levede livs erfaring tilbyder Benjamin en traktat om at sanse og tænke i et komplekst historisk klima, og hele tiden med en sensibilitet, der er åben over for en profan åbenbaring. Sensibiliteten i Ensrettet gade er beslægtet med Louis Aragons En pariserbonde (1926) og Andre Bretons Nadja (1928), der begge tæller som surrealistiske hovedværker og programskrifter.

Den tyske forfatter Walter Benjamin (1892-1940) er kendt for sine erfarings-, historie- og sprogfilosofiske tekster. Selv forstod han sig først og fremmest som litteraturkritiker. Ensrettet gade er et hovedværk, central for såvel Benjamins samlede produktion som for det 20. århundredes filosofi. I den fornemmes dobbeltheden i hans tankegang og stil af både filosofi og litteratur, metafysik og sansekonkretion. Sammen med Barndom i Berlin omkring år 1900 og Passageværket hører Ensrettet gade til Benjamins hovedværker.


Med efterord af Susan Sontag
Tegninger af Asbjørn Schou

182 sider, kr. 199,-

Køb bogen hos Gads Forlag


Van Gogh – samfundets selvmyrdede

Van Gogh – samfundets selvmyrdede

Antonin Artaud


Oversat af Uffe Harder

Artauds brændende portræt af Vincent Van Gogh er en smuk og lysende beskrivelse af en stor malers værk og liv. Samtidig er det et voldsomt og rasende opgør med de personer og institutioner, der spærrede Van Gogh og Artaud selv inde i store dele af deres liv. Artaud havde selv været indsat på galeanstalten Rodez i ni år, da han skrev om Van Gogh, og identifikationen er mange steder total, så portrættet bliver et smerteligt selvportræt. Teksten udkom kort inden Artauds død i 1948 og står stadig som et højdepunkt i hans funklende og intense værk. Bogen indeholder også Artauds Fragmenter fra en dagbog i helvede.

Den franske multikunstner Antonin Artaud hører til blandt modernismens mest berygtede og revolutionære skikkelser. I 1920'erne er han en del af den surrealistiske bevægelse i Paris og etablerer herefter sit eget teater med sig selv som dramatiker, instruktør og skuespiller.


Med efterord af Susan Sontag

186 sider, kr. 199,-

Køb bogen hos Gads Forlag


Community of Contribution

Community of Contribution

Asmund Havsteen-Mikkelsen

Community of contribution er en ny fællesskabsteori som svar på klimakrisens udfordringer. Et fællesskab baseret på generøsitet, der fører til en ny måde at manifestere sig selv på i verdenen.

144 sider, kr. 200,-

Bestil bogen ved at sende en mail til: ah@amockbook.dk


Den anarkistiske bankier

Den anarkistiske bankier

Fernando Pessoa

Med værker af Ferdinand Ahm Krag og forord af Karl Erik Schøllhammer

Oversat af Mone Hvass

Den anarkistiske bankier foregår på en cafe i Lissabon og er en fabulerende politisk traktat over anarkismens og engagements væsen. Med lige dele alvor og satire redegør en stenrig og berygtet børsspekulant for sit anarkistiske livssyn og præsenterer samtidig et tankevækkende opgør med samfundets begrænsninger af individet.

Pessoas klassiker udkom første gang i 1922 og er den længste enkeltstående prosatekst, den portugisiske digter udgav i sin levetid.

92 sider, kr. 149,-

Køb bogen her


Om bullshit

Om bullshit

Harry G. Frank

Oversat og med forord af Christian Kock

Et af de mest iøjnefaldende træk ved vor kultur er, at der er så meget bullshit. Alle ved det. Vi leverer alle sammen vore bidrag. Men vi har ikke nogen klar forståelse af, hvad bullshit er, hvorfor der er så meget af det, eller hvilke formål det tjener.

Harry G. Frankfurts klassiske essay om, hvad bullshit er, og hvorfor bullshit ikke er det samme som løgn.

84 sider, kr. 129,-

Køb bogen her


Hobo-feber

Hobo-feber

Anton Nans


Anton Nans er på jagt efter en anden verden i det amerikanske Vestens vildnis. Reportagerne fører den danske skribent og slacker ind i den røde ørkens hemmeligheder og kortlægger et dunkelt kapitel i hoboernes mytologi.

Anton Nans er dansk skribent, slacker, surfer, født 1975. Arbejder for filminstruktørerne Bruce Brown og Stacy Peralta. Hans område er ekstremsport og americana. Har skrevet en lang række artikler for primært amerikanske magasiner som Surfer, Surfing Magazine, Skateboarder, Slam Magazine, Grand Royal og Playboy. Bor og arbejder i San Diego, Californien.

Distribution: Gads Forlag, 140 sider, kr. 199,-

Køb bogen her


Immanuel Kants sidste dage

Immanuel Kants sidste dage

Thomas De Quincey

Med fotografiske arbejder og tekst af Joakim Koester

Oversat fra engelsk af Hans-Jørgen Birkmose efter The Last Days of Immanuel Kant

Med efterord af Andreas Harbsmeier og Karsten Wind Meyhoff

Immanuel Kants sidste dage er Thomas De Quinceys berygtede portræt af den store tyske filosofs liv og levned. De daglige rutiners monotoni er humoristiske bravurnumre og varmer op til den uundgåelige finale.

»De Quinceys vidunderlige tekst, Immanuel Kants sidste dage, sagde allerede det hele...«
– Gilles Deleuze

Distribution: Gads Forlag, 148 sider, kr. 199,-

Køb bogen her


Pessoa forside

Rastløshedens bog

Fernando Pessoa

Med værker af Ferdinand Ahm Krag og et essay af Octavio Paz

Oversat af Mone Hvass

Udvalgt og med efterskrift af Ingemai Larsen

 Rastløshedens bog er et af den moderne litteraturs hovedværker. Et mørkt og melankolsk portræt af kontoristen Bernardo Soares og hans liv i Lissabon. Sansemættet og drømmende i sit anslag er bogen en magisk forløber for den filosofiske eksistentialisme og den verserende autofiktion.

Distribution: Gads Forlag, 276 sider, kr. 249,-

Køb bogen her


Louis Kahn i Danmark

Louis Kahn i Danmark

Asmund Havsteen-Mikkelsen


Den amerikanske arkitekt Louis Kahn (1901–74) har aldrig bygget noget i Danmark. Alligevel er spor af hans arkitektur at finde mange steder i dansk byggeri. Den danske kunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen satte sig for at dokumentere Kahns indflydelse i dansk arkitektur på sin Instagram-profil. Det er nu blevet til bogen Louis Kahn i Danmark, der i tekst og foto dokumenterer inspirationen fra Kahn, ligesom bogen også indeholder en kritik af tidens arkitektur.

Kr. 199,-

Køb bogen her


Endurance

Endurance

Asmund Havsteen-Mikkelsen


 Endurance er både et eksistentielt og et spekulativt skrift. Bogen forsøger at indkredse et begreb om det udholdelige over for det uudholdelige. Dens grundpræmis er, at vi er sat i verden med en kraft til at udholde verden (vi kan leve i verdenen, sanse den, handle i den og ernære os ved den). Vores udholdenhed skyldes vores bio-fysiske konstitution: Vi kan holde til denne verden, men samtidig skal vi også udholde konsekvenserne af de valg, vi har foretaget med vores liv.

128 sider

Køb bogen her


At fange de store fisk

At fange de store fisk

David Lynch

Ideer er som fisk. Hvis man ønsker at fange de små fisk, kan man blive inde på det lave vand. Men hvis man vil fange de store fisk, skal man dykke længere ned. Helt ude på det dybe vand er fiskene stærkere og renere. De er enorme og abstrakte. Og de er meget smukke.

 At fange de store fisk består af en række korte tekster, der blandt andet beskriver David Lynchs overvejelser om meditations­praksis som grundlaget for at tænke kreativt, om det frisættende potentiale i at udvide ens bevidsthed, om at komme dybere ned og om at være lykkelig. Bogen afsluttes med to interviews med Paul McCartney og Ringo Star.

188 sider, kr. 199,-

Køb bogen her


Nein. Et Manifest.

Nein. Et Manifest.

Eric Jarosinski

NEIN. Et Manifest er en filosofisk undersøgelse af vor tids mest presserende spørgsmål. Og mindst presserende. Inspireret af Nietzsches, Karl Kraus’, Walter Benjamins og Theodor W. Adornos aforismer, genopfinder Jarosinski filosofien for en verden, der er dømt til distraktion. Det er kritisk teori og filosofi for mennesker, der ikke kan koncentrere sig.

160 sider, kr. 169,-

Køb bogen her


Face Jagger

Face Jagger

Jakob S. Boeskov

This book describes Jakob S. Boeskov’s journey to America’s largest security expo, where a fictitious cyberweapon was presented to counter-terrorism experts, businessmen, and federal agencies.

112 sider, kr. 160,-

Køb bogen hos Antipyrine


ID Sniper

ID Sniper

Jakob S. Boeskov

This book describes how artist Jakob S. Boeskov travelled to China’s first international arms fair, with drawings of a fake high-tech weapon: the ID Sniper.

In Beijing the fake weapon was presented to real arms dealers, politicians and military officials from around the world.

92 sider, kr. 160,-

Køb bogen hos Antipyrine


I sommerhus med Lars von Trier

I sommerhus med
Lars von Trier

Anton Nans

»Jeg har kun sagt ja til dette interview for at sabotere jeres projekt,« siger Trier uden videre. Jeg får igen et lille chok. »Du skal ikke regne med at få visdomsord fra min side. Jeg er ingen profet. Og mit geni er kun begrænset ved siden af de store mestre.« Han smiler fiffigt og kniber øjnene sammen.

80 sider, kr. 120,-

Køb bogen hos Antipyrine


Non-philosophy and Contemporary Art forside

Non-philosophy and Contemporary Art

Asmund Havsteen-Mikkelsen


Non-philosophy and Contemporary Art kan betragtes som en videreudvikling af Generic Singularity, men med et skarpere fokus på kunstneren som non-filosof og samtidskunsten som aktivitet. Det er bogens påstand, at der finder en tænkning sted i samtidskunsten, fordi kunstneren forholder sig refleksivt til den praksis han udøver og det faktum at han er konfronteret med en grundlæggende kontingens.

156 sider

Køb bogen her


Generic Singularity forside

Generic Singularity

Asmund Havsteen-Mikkelsen


Generic Singularity er et eksperimentielt værk som forsøger at skabe et nyt begreb for samtidskunstneren i dag. Det generiske felt henviser i bogen til alle de kategorier vi eksisterer igennem og dermed den baggrund af abstrakte kategorier, hvorigennem vi komme til syne som enkeltstående mennesker.

378 sider

Køb bogen her


Mobile Verdener

Mobile Verdener

Asmund Havsteen-Mikkelsen


En praktisk udstillingsmanual til kunst i det offentlige rum og andre selv-organiserede udstillingsprojekter. Bogen gennemgår processen med at udvikle ideer, udvikle en kunstnerisk form, etablere sin egen kontekst, opnår sponsorat, indhente tilladelser – eller lade være, til at arbejde i fællesskab omkring en udstillingsåbning. Manualen er illustreret med 27 tegninger.

asmundhavsteen.net


Meditations on the Uncanny forside

Meditations on the Uncanny

Asmund Havsteen-Mikkelsen


Udstillingskatalog med korte tekstbidrag af Anthony Vidler, Jonathan Lutes, Sladja Blazan, Nikolaj Lübecker, Michael Eddy, Frederik Stjernfelt, Karsten Wind Meyhoff, Sandra Evans og Henrik Oxvig. Teksterne tematiserer på forskellig vis begrebet ‘The Uncanny’ indenfor kulturhistorie, litteratur, semiotik, film og poesi. Derudover 16 farvefotos af malerier.

asmundhavsteen.net


Virkelighedssumpen forside

Virkelighedssumpen

Andreas Harbsmeier og Karsten Wind Meyhoff

I tre ekstraordinære interviews med så forskellige personer som journalisten Mads Brügger, Cubas præsident Fidel Castro og Tvinds grundlægger Mogens Amdi Petersen går bogens forfattere tæt på menneske bag myterne og sætter nye standarder for det journalistiske interview.

48 sider, udsolgt fra forlaget


Lettre Internationale #20 forside

Lettre Internationale #20 – World in Flux

Andreas Harbsmeier og Karsten Wind Meyhoff (red.)

Med bidrag fra bl.a. Arundhati Roy, Linda Polman, Anton Nans, Binyawanga Wainaina.

164 sider, udsolgt fra forlaget


Lettre Internationale #19 forside

Lettre Internationale #19 – After the Fall

Andreas Harbsmeier og Karsten Wind Meyhoff (red.)

Med bidrag fra bl.a. Mark Danner, Loretta Napoleoni, Timothy Snyder, Naomi Klein, Mathias Faldbakken.

228 sider, udsolgt fra forlaget


Lettre Internationale #18 forside

Lettre Internationale #18 – The Way We Live Now

Andreas Harbsmeier og Karsten Wind Meyhoff (red.)

Med bidrag fra bl.a. Mike Davis, Nicholas Shakespeare, Slavoj Zizek, Ko Un, Eyal Weizman, Tzvetan Todorov.

148 sider, udsolgt fra forlaget